5 hatékony, természetes gyógyszer a megfázás kellemetlen tünetei ellen

1. Kamillás inhalálás
A megfázás egyik tipikus tünete az orrdugulás, orrfolyás, köhögés. Emiatt nehezebb a légzés,a nyelés, rosszabb a közérzet. A kamillás inhalálás tökéletes gyorssegély ebben az esetben. A kamilla, más néven orvosi székfű illóolaja gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatású.
Hatékony a vírusos és bakteriális fertőzések ellen, miközben az immunrendszerünket is serkenti. A hurutos váladékot felszakítja, fertőtleníti a légutakat, könnyíti a légzést.
Nem kell hozzá más, mint szárított kamillavirág, forró víz, törölköző és 10 perc. Állapottól függően napi több alkalommal is gőzölhetünk vele. Figyelem! Kisgyermeknél csak felnőtt felügyelettel, elővigyázatosan alkalmazzuk! 

2. Hársfa tea
A nátha másik, komolyabb kísérő tünete a láz vagy hőemelkedés. Lázról 38C fokot meghaladó testhőmérséklet esetén beszélünk. A hidegvizes borogatás és a lassan hűtött ülőfürdő mellett hatékony segítség a hársfa tea.
Izzasztó hatású, így segíti a test hűtését. Farnezol tartalma nyugtató hatással van a központi idegrendszerre, így segíti elő a hörgők váladékának könnyebb távozását, csökkentve a köhögési ingert.
A szárított hársfavirágból egy teáskanálnyit forrázzunk le 2 dl vízzel, fedjük le, majd 10 perc után szűrjük le. Mézzel a hatás fokozódik!

3. Lándzsás útifű szirup
Természetes köhögést csillapító szirup, melyet még a gyerekek is szeretni fognak. Csökkenti a köhögési ingert, oldja a váladékot, baktériumölő és gyulladáscsökkentő hatású. Messze jobb ez a természetes köhögés elleni szirup, mint bármely másik kémiai gyógyszer.  

4. Echinacea-cseppek 
Az Echinacea purpurea, azaz a bíbor kasvirág egy csodálatos immunerősítő gyógynövény. A szervezetet védekezésre serkenti, így növelve ellenállását a fertőzésekkel szemben. 
Megelőzésre napi 3x20 csepp, ha már elkapott a nyavalya, akkor 1x50 csepp, majd óránként 10 csepp két napig. Utána mintha kicseréltek volna! 
Alkoholos kivonatban kapható, ezért kisgyerekek részére az Echinacin szirupot ajánlom, ez is echinacea kivonat, csak édes és alkoholmentes.

5. Méz
A méz természetes antioxidánsokat tartalmaz, melyek az anyagcsere és a baktériumok elleni védekezés során keletkező szabad gyököktől védik a szervezetet. Méregtelenítő és immunerősítő. A leghatásosabb magában, kanalanként bevenni. 1 éves kor alatt ne alkalmazzuk!

Rengeteg fajta méz kapható, bátran kísérletezzünk,
próbáljunk ki új ízeket!


0 megjegyzés: