Tiszta testben, tiszta szívvel- lélekkel!


"Elalvás előtt
tisztázd: tiszta vagy-e, vagy
csak mosakodtál"
/Fodor Ákos:Higiéné/


pixabay.com


Végre küszöbön a tavasz! És ha tavasz, akkor nagytakarítás. Kívül-belül. Ilyentájt a csapból is a méregtelenítés témája folyik. Szerintem önmagában a testi méregtelenítés/tisztítókúra nem elegendő. Mint ahogy a nagytakarítás sem megoldás, ha csak évente 1x csináljuk és azt is azért, mert így szokták
Nem hiszek a különböző trendi kúrák sikerességében, még akkor sem, ha az illető végig tudja csinálni. Amennyiben a kúra után visszatér a régi szokásaihoz, az egész felesleges volt.

A 'mindig egy kicsit' híve vagyok és a tiszta életmódra törekvésben hiszek. Abban, hogy a leghatékonyabb a nem mérgezés vagy legalább a minimalizálásuk. Tisztában vagyok azzal, hogy jelen világunkban nehéz elkerülni. viszont lehetséges. Nem időszakosan, szezon szerint, hanem állandóan odafigyelve. Úgy, hogy egy idő után természetessé váljon ez az élet.
Mindig elámulok azon, amikor valaki gondosan, a megfelelő üzemanyaggal tankolja fel az autóját, óvja és védi a karosszériát, kárpitot, ám önmagára már nem jut ebből a törődésből. Pedig ez lenne a legfontosabb; mert a mondás is úgy tartja, hogy ami belül, az van kívül is.

A folyamatos testi-lelki megtisztulásnak van létjogosultsága. Most tehát arra hívom fel a figyelmet, hogy a tavaszi puceráj-mánia magával sodorhat ugyan, ám utána ne térjünk vissza a mérges mindennapokba. Nyilván előfordulhatnak kilengések is, ám ezeket egy tudatos szemlélettel könnyen a helyére tudjuk majd rakni. Változtassunk és változzunk. Elsősorban lélekben, mert hiszem, hogy minden testi nyavalya lelki eredetű

fitoterápia sokféle alkalmazási módon támogatja a tisztulás útjára lépőket. Vannak különböző légzőgyakorlatok a szellem megtisztítására. Nagyon jó módszer a meditáció is. Ez már alapból magában hordozza a testi felfrissülést is.

Én hogyan tisztulok? Egészséges étkezéssel, mozgással, harmóniára törekvéssel, pozitív gondolatokkal. Önfigyelem. Jókedv. Szeretet. Nálam ezek váltak be.

Éljünk a természet adta lehetőségekkel! Éljünk tiszta szívvel, lélekkel! Minden nap!

Ha kérdésed van vagy segítségre lenne szükséged, szeretettel állok rendelkezésedre!

0 megjegyzés: