Nyers táplálék- enzimterápia
pixabay.comAz enzimterápia a fitoterápia egyik módszere. Az enzimek biokatalizátorok: gyorsítják a szervezetben lejátszódó kémiai reakciók sebességét. A tökéletes emésztéshez, egészségünk és életerőnk megőrzéséhez a NYERS zöldségekben és gyümölcsökben rejlő enzimekre is szükségünk van. 
A terápia lényege; céltudatosan összeállított étrend, nyers gyümölcsökkel, zöldségekkel.

Születéskor egy meghatározott enzim-potenciállal jövünk a világra. Ez a szervezet számára a "munkaerőt" adja, tehát nélküle nincs élet. Az idő előrehaladtával egyre csak fogy, még jobban pazaroljuk, ha egészségtelen életet élünk. Pótolnunk kell, hogy segítsük a szervezetünk helyes működését. Az élő táplálékból nyerjük az enzim-utánpótlásunkat, tehát a friss, nyers zöldségből, gyümölcsből.

Az összes nyers táplálék tartalmazza az emésztéshez szükséges megfelelő enzimet. A rágás során szabadulnak fel, viszont a hőkezeléssel megsemmisülnek, 48°C feletti hőmérséklet megöli az enzimeket! Ezért is olyan káros a sok előrecsomagolt, tartós élelmiszer fogyasztása, hiszen így nem kerül a szervezetbe elég enzim, az emésztés elégtelen lesz, a méreganyag felhalmozódik. Ezen felül az enzimek segítik az immunrendszer működését, a sejtek épülését is.

A legtöbb enzimet a csírák tartalmazzák. Fogyasszunk rendszeresen, naponta többször nyers zöldséget, gyümölcsöt! Ilyenkor télen is, bár a választék szűkebb, de pl. a sárgarépa, alma, káposztafélék, vegyi kezelésektől mentes déligyümölcsök, különböző csírák most is a rendelkezésünkre állnak.

További kérdéseidet a terápiáról itt várom szeretettel: kapcsolat


0 megjegyzés: