Ananász, csak frissen ász!Együnk friss ananászt! Szinte minden zöldségesnél lehet érett, illatos, lédús gyümölcsöt kapni. Sokkal-sokkal finomabb, mint a konzerv. Azt nem is ajánlom, legfőképpen a hőkezelés miatt. Miután elvégzik rajta, tulajdonképpen a dobozos ananász nem más, mint egy ananászízű semmi. A benne található nagy mennyiségű C-vitaminnak is lőttek, és az az enzim is elpusztul, amiért fogyókúra/diéta idején érdemes lenne fogyasztani.

Bromelia ananas L. Netherbárium)
Ez a bromelin nevű fehérjebontó enzim. Segít a szervezetnek a fehérjék megemésztésében, s ezáltal csökken az emésztési idő és gyorsabban ürülnek a méreganyagok is.
Szóval, ha fogyni akarunk, akkor csak friss ananászt együnk!

Nagyon érdekes az is, hogy láz esetén milyen hatásos tud lenne az ananász. Ugyanis, ha a szervezet harcolni kezd a fertőzéssel, akkor a láz a fegyvere. Nem kell csillapítani, ha nem tart napokig és nem szökik nagyon magasra ( 39 fok fölé). Ilyenkor nem tanácsos etetni a beteget, hogy "gyorsabban erőre kapjon". Az emésztés csak elveszi az energiát a védekezéstől. Az ananász-lével segítünk ebben az esetben is a gyomornak, hogy kiürüljön és az egész energia a gyógyításra összpontosul. Ezáltal nem csak a lázat, de a gyulladást és a fájdalmat is csökkenti.

Az ananász markáns kinézetű gyümölcs. Ennek megfelelően erőteljesen hat az immunrendszer működésére, növeli a test ellenálló képességétÉrtékes ásványi anyagokat (vas, kalcium, kálium ), cukrot, gyümölcssavakat, vitaminokat ( A, B, C, folsav ) és rostokat tartalmaz. 

Most, hogy nyakunkon a megfázás és fogyókúra szezon, hasznos segítség az ananász és még finom is.

0 megjegyzés: