A szakrális csakra - 2. rész
A szakrális csakra általános bemutatása után jöjjenek a jellemző testi-lelki megbetegedések, zavarok.

Érzései már lágyabbak, mint az első csakráé, jellemzően; a remény, nyugalom, félelem, szomorúság, düh, lelkesedés, élvezet.

Jól működő szakrális csakra esetén az életet és az érzéseinket természetesen éljük meg. Másokkal, főként a másik nemmel szemben nyitottak és elfogadóak vagyunk. Női és férfi polaritásunk egyensúlyban van. Birtokoljuk és szeretjük saját testünket. Az élet energiái zavartalanul átjárják a testünket- lelkünket, érezzük a teljességet magunkban. Kreatívan működünk, kinyilvánítjuk szükségleteinket.  Csodálattal és lelkesedéssel éljük mindennapjainkat. Azt a tudatosságot sugallja, hogy "érzek".

A szakrális csakra zavaraira visszavezethető fizikai betegségek: hajproblémák, vékony- és vastagbélgyulladás, vakbélpanaszok, veseproblémák, terméketlenség, nőgyógyászati panaszok (candida, petefészekkel és a méhhel kapcsolatos zavarok), hereproblémák, impotencia, hízás, szexuális zavarok, változó kori panaszok.

Lelki zavarai: étvágytalanság, étkezési zavarok (anorexia, bulímia), kapcsolati problémák, elfojtott érzelmek, egymásrautaltság, mártírkodás, a kreativitás, az intuíció és az empátia hiánya.

Ez a központ különösen a nők számára fontos, akik az életenergiájuk nagy részét itt tárolják. A szülés, születés energiái ezek, ám nem csak a gyermek születéséé, az ötletek, terveké is. 

E csakra harmonizálása kapcsán a következő kérdéseket tegyük fel magunknak:
  • Hogyan fejezem ki az érzéseimet mások felé?
  • Hogyan fogadják be mások az érzéseimet?
  • Mennyire vagyok empatikus?
  • Hogyan és mit teremtek a világban?
  • Hogyan bánok az életenergiámmal?
  • Mennyire élvezem az életet? (Élvezem az életet?)
  • Hogyan kezelem a dühöt, sértettséget?
  • Mennyire ismerem a lélek nyelvét?
  • Mennyire figyelek és hallgatok a megérzéseimre?
A szakrális csakra harmonikus működéséhez szükséges a nyílt, őszinte kommunikáció, a megoldások keresése, a határok kijelölése, szükségletek kinyilvánítása, a szabadság és a szexualitás megélése.

További kérdésekkel forduljatok hozzám bizalommal, a szakrális csakrához tartozó torna-, légző- és jógagyakorlatokkal is állok rendelkezésetekre. 


0 megjegyzés: