Az EGÉSZség felé I. - Útra fel!

Ismerd meg önmagad! 


"Önmagad beutazása- a mindenség beutazása"
(Weöres Sándor)
Kínzó próbatétellel kezdődik ez az utazás, az bizonyos. Nem elég, hogy küzdelmes az életed, fizikailag is fájdalmak érnek, érhetnek, de még szembesülnöd kell önmagaddal is, azokkal az információkkal, melyek esetleg eddig rejtve volta előtted. Pedig ott voltak benned eddig is. Csak el voltak nyomva, hallgattatva, sötétítve. Önmagad által.

Azon múlik önmagad megértése, hogy elfogadod-e azt, hogy a valóságban több vagy puszta fizikai váznál. Test- lélek- szellem vagy. Külső és belső , materiális és spirituális én.
Ha ezt elfogadod, akkor a gyógyulás útjára léptél. Ekkor elkezdődhet az a folyamat, amelynek során harmóniát teremthetsz a látható és a rejtett éned között.  De ne menjünk ennyire előre...még csak az út  legelején állsz, indulóban az első állomás, vagyis önmagad felé. 

Tedd meg az első lépést!

A béke és az egyensúly megteremtése. 

Hogyan teremtsd ezt meg magadban? Félre kell tenned minden olyan energiát, amely kétségből, dühből, félelemből és elkülönülésből származik. Először fel kell ismerned, mik ezek a számodra. Meg kell nevezned, majd el kell fogadnod őket. Fel kell ismerned a kihívásokat és a  lehetőségeidet is. Ezáltal tudsz majd megszabadulni azoktól a korlátaidtól, melyek a látóteredet szűkítették. A korlátokat te építetted fel. Te tudod lebontani is azokat. Helyetted senki nem teheti ezt meg, csak te magad.

Nem lesz könnyű az utazásod. Eleinte fájni fog, de idővel enyhülést hoznak a tapasztalások és a felismerések. Azon túl, hogy önbizalmad erősödik, megtanulsz együttműködni az emberekkel és a természet erőivel is.

Felelősséget vállalsz mindenért, ami benned és körülötted történik. Te döntöd majd el, hogy mit engedsz a tudatodba, mit fogadsz el igaznak. Valóságot teremtesz majd. Képes leszel reagálni a környezetedre úgy, hogy az a számodra a legmegfelelőbben működjön. Tehát önmagad megismerésének hozadéka csak pozitív lehet.


Ezzel indul az utazásod...több vagy annál, mint amit a szemeddel most látsz. Majd meglátod! ;)

Folyt.köv.
/ Az egészség értelmezése a FitoKati-n: a test-lélek-szellem harmóniája. A gyógyulás folyamata:  visszatérés az egyensúly állapotába. A test a fizikai megnyilvánulás, a lélek az érzelmi tudatosság- éntudat, a szellem pedig a lélek mélyebb rétege; kapcsolat egy magasabb rendű közös tudattal. /

0 megjegyzés: